måndag, februari 26, 2007

Jag, Tony Blair och aporna



Jag har någonting gemensamt med Tony Blair, flertalet apor och över hälften av alla människor med Downs syndrom.

Det som förenar oss är våra handflator (i fallet Downs syndrom även runt glatt ansikte, tjock tunga, sneda ögon och musikalitet). Jag har nämligen bara en vågrät linje i min hand. Den så kallade tankelinjen och hjärtlinjen ligger sammanflätade till en. Det här kallas för att man har en simianlinje.

Ungefär 4% av alla människor är konstruerade på det här sättet, man att liksom jag, Tony Blair och aporna ha det på båda händerna är betydligt ovanligare än så.

Handtydare (ett skönt släkte för övrigt) brukar påstå att människor med min "deffekt" lever på ett sätt så att känsla och förnuft totalt smälter samman. Vi blir i bästa fall pasionerade, i sämsta fall maniska. Vi tänker med hjärtat och känner med hjärnan. Någonstans läste jag det formulerat som att simianmänniskor är människor som på liv och död söker efter någonting som de aldrig kommer att hitta eller få.

En smickrande tanke är annars den om att vi med simianlinje är ämnade för stordåd, att vi på olika sätt kan göra rejäla avtryck i andras medvetande.

Min vänstra hand är en så kallad äkta simian eftersom linjen löper tydligt över hela handen utan att spreta eller förgrena sig. På högerhanden sticker hjärtlinjen dock av lite uppåt mitt i handflatan. Det indikerar enligt handtydarna (och vilka vet väl mer om människor än handtydarna) att hjärtat har tagit över kontrollen av min hjärna. Jag påminns för övrigt om det här dagligen. Betrakta det gärna som en ursäkt för alla mina tillkortakommanden. Förflutna och framtida.

/Andreas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns nästan som att läsa om sig själv....men jag har ingen sådan linje. Antar att jag är på säkra sidan då? =)

Du verkar överleva du med.

Anonym sa...

Hej, jag har också simianlinje på båda händerna, kan faktist känna igen mig lite. Har försökt hitta mer information om simianlinjen, men finns inte så mycke på svenska:-/