måndag, november 07, 2005

Raffe



Minns ni Koma från såpateveprogrammet Storstad? Minns ni hans fantastiskt söta (kom ihåg att jag gick på högstadiet) flickvän Ullis? Jasså inte det. Då kommer ni väl knappast ihåg Raffe från Vänner och fiender heller. Jag klandrar er inte. Raffe var osedvanligt blek i rollen som musikrebell.

Raffe heter något annat i verkliga livet men sedan debuten som såpaclown har han hunnit med att dyka upp först som munspelsinstruktör på UR och nu senast som professionell dekoratör och heminredare i någon ny "gör om mitt hem"-serie.

Grejen är den att Raffe (som egentligen heter något annat i verkliga livet) är riktigt dålig på allt han gör. Som såpakille var han blek, som munspelsinstruktör var han opedagogisk och märklig (omöjligt uppdrag i och för sig) och som heminredare betedde han sig rent ut sagt klåpigt.

Så, vad gör egentligen Raffe (som egentligen heter något annat) på teve? Frågan är som i fallet med Lennart Svan, Emma Andersson, High Chaparall-killarna, Jan Sherman, Robert Gustavsson, Babsan, Claes Åkesson, Petter Englund, Bosse Hansson, Anna Järphammar, Hasse Aaro, Adam Alsing, Väder-Tone, Janne Josefsson och några till av högsta prioritet.

/Andreas

3 kommentarer:

Martin Domeij sa...

Du, han kallades faktiskt Coma och inte Koma. Jag tänkte på honom så sent som i lördags. Börje hette han egentligen och spelades av Roger Kihlbom. Han var även med i en reklamfilm för Telia (eller var det Televerket?) telefonkort (för telefonkiosk) strax efter Storstad.

Vem Raffe är har jag ingen aning om. Jag tror jag slutade titta på såpor efter Storstad. Svårt att toppa liksom.

Anonym sa...

Varför tänkte du på Coma i lördags? Fest i fredags eller?

Nej, Raffe lyckades aldrig nå upp till den klassen. Verkligen inte. Du har inte missat någonting.

Martin Domeij sa...

Det skulle man kunna tro, men så var det inte.

Om jag minns rätt började den där serien i någon form i Bullen, även om den då hette Storstadliv eller nåt. Någon gång i lördags visade någon av de statliga TV-kanalerna något slags reklam för något kommande program. Inslaget visade klipp ur väldigt gamla program, bland annat någon av Bullen-såporna, vad de nu hette, Våren i sjuan, Klassliv och Storstadsliv tror jag. Klippet var nog ur någon av de första, men jag kom ändå att tänka på Coma. Av nån anledning.