onsdag, juni 01, 2005

Intoleransens stora dag



Första juni 2005. Lägg dagen på minnet. Idag genomfördes, vilket DN så fint påpekade, tre övergripande förändringar.

1. EU tyckte sig ha rätt att säga nej till det svenska apoteksmonopolet.
2. Barsebäck stängdes.
3. Riksdagen tyckte sig ha rätt att innföra i princip totalt rökförbud överallt.

Ni kanske tänker att det är en handlingens dag och i så fall skall jag inte säga emot. Däremot vill jag påpeka att det kanske mer än något annat också är en dag då intoleransen firar stora triumfer.

Det här är bakgrunden: De kommersiella krafterna trycker på för att få sälja ryssfemor och stolpiller i matbutik och EU viker sig för detta och ger sig på lillebror Sverige. Danskarnas mångåriga gnäll ger utdelning. Regeringen vill nämligen just nu låtsas att man respekterar och följer folkomröstningar (givetvis för att dölja att man till skillnad från t.ex. Frankrike och Holland inte tänker folkomrösta om EU:s nya grundlag, då man inser att folket kommer att rösta "fel"). Lillebror Sverige sväljer snällt och ger sig på Barsebäck. Där kunde det vara slut men farbror staten passar även på att sätta de enskilda medborgarna på plats.

Nu är det nämligen förbjudet att röka på krogen. Ingen dum idé om man också i konsekvensens namn förbjöd alkohol. Det är två skadliga droger med hälsomässigt och socialt olämpliga följder. Anledningen till att man inte förbjuder alkohol är (förutom att Bosse Ringholm inte är envåldshärskare i Sverige än så länge) givetvis därför att majoriteten dricker. För i Sverige förtrycker vi gärna minoriteter - samer t.ex.

Kul att gå på jazzklubb nu va?

/Andreas

Ps. Kolla in http://derekaudette.ottawaarts.com/images/NOSMOKING_85X11.png för mer info

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå kul på jazzklubb? Får man inte ens röka jazztobak på krogen längre?

Anonym sa...

Enligt länken ovan är det hemskt med rökförbud på krogen därför att staten plötsligt äger rökarnas kroppar. Ok, men skönt för alla icke-rökare som nu fått tillbaka sina kroppar från de egoistiska krogluftsförpestande rökarna.