måndag, juni 06, 2005

Beskrivning av arbetsprocess





Nu skall jag inte alls skoja till det. Denna post är inte alls rolig. Den är inte heller arg och den handlar inte ens om att vi idag påstås fira nationaldag. Den har inget direkt allmänintresse och är inte särskilt spännnade skriven.

Jag skall berätta om hur det går med arbetet av Hanifs kommande album och tonäget är ljudnördigt och informativt endast för folk som på något sätt själva sysslar med musik.

Idag befann vi oss i Tomaskyrkan i Hammarkullen för att spela in trummor med vår "mobila" studio (som kräver två bilar för att få plats). Vi startade tidigt och har lyckats sätta fem grunder, vilket är oerhört mycket på en dag. Vid förra sessionen (för någon månad sen) satte vi en grund. Det innebär att vi nu har sex låtar som ligger och väntar på att färdigställas (ungefär halva skivan som det ser ut).

Den låt som tidigare spelats in trummor till är en låt som heter Black Box. Vi har spelat den live vid de senaste fyra spelningarna och den brukar väcka positiva reaktioner (inte minst för sitt barbershop-slut). Denna låt ligger det även bas, akustisk gitarr, elgitarr, leadsång samt en del av körsången på. Saknas enligt planen gör tramporgel, tamburin och trumpet. Ta en koll på klippet från Cirkus på vår hemsida - det är den låten.

Idag satte vi grunder till "The Future That I Leave", "Crash Helmet Heart", "Sharp Dressed Clown", "New Dawning" (arbetsnamn) och "Life is not a bad Place". New Dawning är den mest experimentella produktionen (än så länge) med en kombination av plastig trummaskin och slamriga trummor (tänk Pete Yorn eller Wilco).

Vi arbetar med Mbox och protols i kombination med en Tascam 38 (8-kanalare med bord). När vi spelade in trummor idag så gjorde vi det med en SM-58 till baskagge respektive virvel. Som sejarmick använde vi en Oktava MK-319. För att skapa en fin stereobild och för att lyfta fram det fina rummet använde vi två AKG SC-1:or. Resultatet känns väldigt lyckat.

/Andreas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska du säga med din förbannade tråkblogg! :)

racingpaperplanes sa...

Vi vill också ha pro-tools! Lyxlirare där!

/r