onsdag, oktober 05, 2005

SVERIGES LATASTE CHEF?



Kristina Johansson, lägg det namnet på minnet! Hon kan mycket väl vara Sveriges lataste företagsledare. Hon är chef för IKEA-varuhuset i Bäckebol och i dagens Göteborgs-Posten hinner hon med följande djupsinniga analys:

”Jag vill visa att det är viktigt med balans mellan jobb och fritid. Jag mår bäst med en fjärdedel familj, en fjärdedel träning och en fjärdedel vänner och en fjärdedel jobb.”

Låt oss anta att Kristina sover ungefär åtta timmar per natt. I så fall har hon fyra timmar att disponera på respektive andel. Kristina Johansson, chef för IKEA Bäckebol, tycker alltså att en rimlig arbetsinsats är att jobba fyra timmar om dagen. Sen kör hon ett fyratimmars träningspass varje dag, som en annan Gunde Svan, långfikar med en kompis och kommer hem och kör lite quality-time med familjen.

Kristina har andra kloka saker att berätta. Hon säger att hennes favoritpryl från IKEA är hennes vita Tomelilla-soffa. ”Den signalerar att det är okej att vara chef och kvinna.”

Hur då?

Hur menar du Kristina? Vad signalerar andra soffor? Den mörkbruna Kramfors till exempel? Säger den att det inte är okej att vara chef och kvinna? Och hur är det med 2-sitssoffan Mysinge, vad signalerar den?

/Andreas

1 kommentar:

Anonym sa...

Dear anonymous!
Please take your bold fusion somewhere else. Your post makes no sense. By the way, how's your mother?