torsdag, mars 02, 2006

Just nu: Repris - nya frågor kan inte ställas



Det var sen morgonteve och det samtalades om fågelinfluensan. Experterna var på plats och det var fritt fram att ringa in och ställa sina frågor.

Nej.

Det var morgonteve och det hade samtalats om fågelinfluensan. Experterna hade varit på plats och det hade varit fritt fram att ringa in och ställa sina frågor.

Det var nämligen repris på morgonteve och meningen lyste vackert på skärmen: ”Just nu: Repris – nya frågor kan inte ställas.”

Det slår mig att det är en vacker fras. Om man börjar med inledningen så är den briljant. Just nu är det repris; en filosofiskt kittlande lek där tiden relativiseras, där då blir nu och där nu blir då. Fortsättningen av frasen är väl så intressant. Här upphävs den konventionella uppfattningen om tid och kronologi. Nya frågor kan inte ställas sägs det och just ordet ”nya” väcker tanken att det kanske går bra att ställa gamla frågor.

Jag vill därför ringa in och ställa gamla frågor. Samma fråga som Arne Svensson från Huskvarna ställde klockan 7.45 vill jag ställa klockan 9.45. Det spelar ingen roll att frågan var dum, att den avfärdades av jordbruksverkets expert med ett försiktigt skratt. Den förtjänar att ställas igen.

/Andreas

3 kommentarer:

Martin Domeij sa...

Vad var frågan?

Anonym sa...

Ingen aning. :)

Anonym sa...

Fan vad synd att det är en repris. Annars hade jag också haft en ny fråga till dig Andreas.