måndag, mars 13, 2006

Grattis Sonny - Din alkoholism kommer att göra dig frisk



Jag vet exakt hur det går till. Och då menar jag EXAKT. Fest i glada vänners lag. Inne på tredje Riojan framstår allt som så mycket klarare. Det är DÅ forskaren gör sin ”upptäckt”.

Det senaste påfundet i raden är att rödvin förhindrar tandlossning. Tidigare har rödvinsforskare bland annat kommit fram till (den här typen av forskare kommer alltid fram till saker) att rödvin är bra mot kolesterol, att det är bra för kreativiteten och att det är bra för hjärtat.

Varför är aldrig Rosévin bra för någonting? Eller vanlig hederlig Jägermeister?

Jo, på rödvinsinstitutionerna utgår man helt enkelt ifrån förutsättningen att just rödvin är bra och sedan hittar man på vad det skall vara bra till. Anledningen till att det måste vara bra till något är att man måste motivera sin egen överkonsumtion av nämnd dryck.

Drivna av kontinentromantiska och Toscanadrömmande krafter och hindrade av vanlig hederlig präktighet kan dessa alkoholister och forskare inte gärna bara erkänna att de dricker ett glas rödvin om dagen för att de känner ett kraftigt sug efter alkohol eller ens för att de tycker att det är gott. Nej, man går ett steg längre. Rödvin görs till medicin.

Ett tips till Lenny och Sonny som hänger utanför Systembolaget på morgonen är alltså att köpa en flaska rött. Enligt forskningen kommer deras konsumtion att leda till fina tänder, behaglig hjärtrytm, fint flytande blod och framgångsrika kulturgärningar.

/Andreas

Inga kommentarer: