torsdag, februari 09, 2006

Bildförbudet sprider sig - omfattar nu även länspolismästare



Det råder bråda dagar på landets kvinnojourer. En medelålders man har nämligen på internet lagt ut en bild på sig själv när han rullar runt naken i snön efter ett bastubad (i princip hela kroppen är täckt av snö) samt en skämtbild som sägs föreställa hur en kvinna kan uppfattas före och efter sex druckna öl (hon är snyggare efter sex öl).

Problemet är som det verkar att mannen i fråga inte bara är man utan också länspolismästare. Som länspolismästare får han tydligen inte göra som han vill som privatperson.

Den svåra synd han har begått är alltså, jag upprepar för att försöka förstå för mig själv, att han har lagt ut en bild på sin privata hemsida som föreställer honom själv och att han har lagt ut en halvdålig skämtteckning.

Det börjar nästan kännas lite muslimskt det här. Råder det allmänt bildförbud i samhället?

Nu är länspolismästaren själv mycket, mycket ångerfull. Han ber om ursäkt och säger att han inte haft någon djupare tanke med det här. Men ångern lär inte hjälpa för länspolismästarens dödssynd sprider sig som ett virus:

” En kvinna sa att hon skämdes då hon såg bilden då han låg naken i snön”, säger Holger Liminga, fackligt aktiv vid polisen i Luleå.

/Andreas

Inga kommentarer: