fredag, januari 13, 2006

Tacka vet jag TV-piraterna



Ni som inte är nöjda med originalpartierna skall numer också kunna vända er till det nystartade Piratpartiet. Bakom partiet står ett gäng unga arga män med brinnande samhällsengagemang. Detta engagemang har koncentrerats till en enda sak: ”Jag (jaget är viktigt i samanhanget) vill kunna fortsätta att ladda ner gratis musik och filmer”. Världssvälten eller andra småproblem har man helt enkelt inte tid med.

Man skall akta sig för unga arga män.

Piratpartiet vet inte riktigt vad de vill ännu, men de har lovat att hemsidessektionen ”argument” kommer att fyllas med argument vad det lider. En sak är man dock klar över och det är att upphovsrätten skall avskaffas.

Det innebär i korthet att man förväntar sig att alla människor som sysslar med skapande verksamhet skall fråntas sin inkomst och att det är fritt fram för vem som helst att stjäla vad som helst så länge det saknar materiell form (den här typen av arga enfrågematerialister vill nog inte gärna bli av med sina Ipods).

Det är jättepraktiskt att ladda ner gratis musik och att slippa betala för att se på film. Det Piratpartiet och andra inte har tänkt på är att det i samma stund som upphovsrätten försvinner inte längre kommer att finnas några filmer eller någon musik att ladda ner, för hur skall man ha råd att bekosta en skivinspelning eller en filminspelning?

Det är inkonsekvent att bara acceptera delat ägande av ickemateriella föremål. Om Piratpartiet också fyller sig agenda med att allt skall vara allas i alla avseenden (det innefattar då inte bara alla svenskar) så kommer jag omgående att ge dem min röst. Fram tills dess har jag svårt att göra något annat än att le i förakt.

/Andreas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Piratpartiet, kan annars piratkopiera folkpartiets redan kopierade partiprogram.

racingpaperplanes sa...

Fildela inte partiprogram!