tisdag, januari 24, 2006

Snoddas behövde inte polarmetoden



Jag citerar:

Blue Steel tillverkas i USA med en mycket speciell metod. Man väljer ut mycket bra stål som används för att sedan frysas ned till minus 320 grader fahrenheit där de får vara en exakt tidsperiod. Efter detta så "tinas" de upp, sakta och kontrollerat tills de når den tempratur de skall ha. Denna unika metod som kallas Cryogenic ger en renare sträng med mer "highs and lows" och inte minst en längre livstid och en bättre förmåga att hålla tonen!

Ja, det här är ett slumpmässigt utdrag ur Musikbörsens katalog, men också en väldigt representativ gestaltning av vanlig dumhet.

Kalla det polarmetoden, kalla det cyrogenic, men vad ni gör är att stoppa saker i frysen som inte behöver frysas. På Snoddas tid satte man vilken snodd som helst mellan sadel och stall och så bör det förbli.

Det finns bara en enda sak som ger bättre förmåga att hålla tonen och det är att man lär sig att spela. Försäljare vill få dig att tro att hemligheten ligger någon annanstans. Det gör den inte. Man kan inte köpa sig till musikalitet och färskt bröd är inte färskt längre om det frysts.

/Andreas

5 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt den amerikanska ingenjörskonsten ska man spänna fast ståltråden från en wirehanger på gitarren (konstruerad av andra wirehngers och gaffatejp förstås). Oj, den här tråden var inte så färsk. Det bästa är väl om jag lär mig skriva egna saker istället...

Anonym sa...

Säg som det é i stället.

Martin Domeij sa...

Polarbröd fryses väl inte för att kallas för färskt utan för att omständigheterna inte låter det vara färskt och fräscht längre än en synnerligen kort tidsperiod - och det kanske är samma sak med viss sorts musik?

Anonym sa...

Men färskt bröd är godast, eller hur?

Martin Domeij sa...

Och fräsch musik?