måndag, maj 08, 2006

Bandnyheter och närbesläktad information



Det har länge varit läge för en uppdatering av nyheterna på Hanifs hemsida, men eftersom jag har haft diverse datastrul den senaste tiden med ominstalationer av windows och annat så har jag inte riktigt hunnit koma igång med uppdateringsverktygen än. Tänkte därför skriva en liten bloggtext om det finns någon därute som undrar vad som händer med skivan och annat.

Nu är utgivningsdatum förhoppningsvis framflyttat för sista gången, vilket innebär att skivan som går under arbetsnamnet "Activity Participated in by Some" kommer att släppas i slutet av September. Vi befinner oss i slutfasen (nåja) av mixandet och det verkar än så länge lovande. En singel kommer troligtvis att ges ut innan sommaren.

De senaste veckorna har jag dragit igång två musikaliska projekt vid sidan om Hanif. Det första är popbandet Pinto som väl gör musik som är ganska närbesläktad med Hanifs, men med en lite mer direkt approach i arrangemang och produktion. Vi snackar indiepop med monotrummaskin, tjejkör, casiokeyboards och lånad huvudlös bas. En första singel "Falling Out of Love" kommer att släppas 16 maj. Den kommer att bli tillgänglig för gratis nedladdning. Mer info och ljudmässiga smakprov finns på http://www.myspace.com/pintopintopinto.

Det andra projketet är ett samarbete med Richard Wislon från Racingpaperplanes. Vi skriver och spelar in obestämd musik enligt en slags korrspondensschack-metod. Det innebär att någon av oss spelar in en grund (valfritt instrument), skickar detta till den andre som lägger på valfritt instrument, gör en färdig mix och skickar tillbaks. Person 1 får därefter inte ändra någonting vad gäller volymer eller annat men kan lägga till valfritt instrument o.s.v. i all tänkbar oändlighet. Tanken är ett högt arbetstempo för att stimulera den kreativa glädjen. En första låt börjar ta form och man kan följa processen på http://www.myspace.com/sonadayuki. Tanken är att inom ganska snar framtid släppa en EP eller motsvarande.

James har planer på att spela in lite eget material till sommaren och planen är så vitt jag har förstått att ge ut i alla fall en EP.

Ja, så trots att Hanifs skiva drar ut en smula på tiden så händer det väldigt mycket runt omkring bandet just nu... Så tro inte att vi ligger i hängmattan och latar oss.

/Andreas

1 kommentar:

racingpaperplanes sa...

Richard Wislon var ett coolt artistnamn! kanske skulle byta till det.