onsdag, december 14, 2005

Sistereporter



Göteborgspostens förstereporter Britt Marie-Mattsson säger i dagens tidning att Lars Danielsson ”har förverkat allmänhetens förtroende.”

Låt mig börja med att fascineras över begreppet förstereporter. Det ligger i ordets natur att det finns en rangordning och där någon kan vara först så måste också någon vara sist. Går man riktigt långt ner i hierarkin så finner man troligtvis TV3:s stöttepelare Christer Flytström, som på en treminuerssändning hinner med att befinna sig i tre olika världsdelar.

Han är gissningsvis sistereporter, ni vet en sån som inte sitter hemma i soffan och talar om hur det skall vara, utan faktiskt åker iväg till till exempel Grekland och filmar ett reportage där och två med inklippt bakgrund.

Jag undrar om sistereportern delar förstereporterns syn på Lars Danielsson och allmänheten.

Va?

Allmänhetens förtroende för Lars Danielsson?

Vad menar Britt Marie Mattson egentligen? Menar hon på fullt allvar att allmänheten (vilka det nu är) har haft någon som helst förtroende för Lars Danielsson?

Nej, folk i allmänhet har naturligtvis ingen som helst aning om vad Lars Danielsson gör och bryr sig inte ett dugg om det heller. Man har och har haft lika mycket eller lite förtroende för honom som man har för Britt Marie Mattson, Crister Flytström eller den lokale pizzabagaren.

/Andreas

Inga kommentarer: