fredag, december 02, 2005

Matematiskt lämpligt replokalsbyte



Det finns faktiskt inte så gott om idioter som jag tidigare trott. Min teori om att 99 % av alla människor är idioter har i praktiken bara visat sig besannas till hälften. En intressant matematikuppgift för landets högstadieelever vore att utifrån denna information räkna ut ett exakt procenttal när det gäller andelen idioter. Eller för att citera högskoleprovet (åtminstone som det såg ut på min tid): Är det nog med information för att lösa uppgiften?

Hanif har bytt replokal och det har på många sätt med ovanstående statistik att göra.

Problemet i det fallet var att ett procenttal var lika svårt att räkna ut eftersom det saknades grundläggande fakta om antal. Egentligen gör det inte så mycket. Man kan välja att se kvalitativt på det hela. Det räcker med en idiot för att ställa till oreda.

Lögner och stöld har väldigt lite med musik att göra. Ungefär som att baksäten till minibussar inte går att spela på, de är mig veterligen inga instrument.

Det finns något sorgligt och smått patetiskt över vuxna män som beter sig som riktigt, riktigt små barn. Man kan bli förbannad och det blir man men i längden är det ingen idé. Istället kan man försöka undvika sådana människor i framtiden. En ny, större och trevligare replokal är en bra start.

/Andreas

5 kommentarer:

Martin Domeij sa...

Hmm... Är ni inte lika mycket idioter i er nya replokal, eller vad menar du?

Anonym sa...

Det beror på vilken Martin du är :)

Martin Domeij sa...

Finns det fler? :)

Anonym sa...

Fler idioter?

Martin Domeij sa...

Martinar, men ja, same same.