tisdag, december 14, 2004

Skivaffärerna som inte vill sälja skivor



Skivbranschen befinner sig i kris och det är svårt att tycka synd om någon. En aspekt av det hela som sällan nämns är skivaffärernas skuld i det hela.

Det finns i Sverige ett otal mindre distributörer som uteslutande ägnar sig åt den typ av kvalitetsmusik man aldrig finner i public service-radio eller i andra kapitalistiskt styrda och ytlighetsfokuserade medier. Dessa distributörer är i de flesta fall anslutna till något som kallas för Grammotex som är en väldig databas ifrån vilken skivorna kan upptäckas och beställas ifrån vilken av rikets skivaffärer som helst.

Vår distributör heter Dead Frog Distribution och inte Border eller Bonnier. Dead Frog är anslutna till denna databas. Ofta får vi mejl eller kommentarer från folk som försökt få tag i vår skiva i sin lokala välsorterade skivaffär och fått svaret att den inte finns och inte går att beställa hem.

Det är inte sant. Det verkliga svaret är att skivaffärerna är lata och omedvetna om att de i en tid där antalet distributörer växer så krymper deras intäkter avsevärt om de fortfarande tror att alla svenska skivor skall distribueras av Border eller Bonnier.

Om du vill köpa Günters senaste platta eller nåt av färskingarna U2 eller Ainbusk Singers så är det bara att knalla in i vilken skivaffär som helst. Om du vill köpa en platta av någon av de artister som inte kombinerar musik och pornografi eller som inte upptäcktes för mer än 20 år sedan så får du vända dig till CDON.com eller i vissa lyckliga fall affärer som Skivhugget eller Bengans. Där kan man fortfarande köpa skivor.

Med musik på.

/Andreas

Inga kommentarer: