lördag, maj 14, 2005

Hänryckningen är förbi



I övermorgon är det vanlig arbetsdag och jag skall förklara varför.

Vi blev av med Annandag pingst som en direkt följd av två saker. För det första upplever vi en nationalism av ett slag som inte har skådats sedan Heidenstams och Adolf Hitlers glansdagar. Därför har också påtryckningar utövats för att göra 6:e juni till helgdag. Vi skall minsann inte vara sämre än norrmännen. Att sen ingen vet vad det var som egentligen hände den 6:e juni och vad som är så viktigt med just det datumet spelar i sammanhanget mindre roll. Vi skärper vår flyktingpolitik, tar ledigt från jobbet, åker ut till sommarstället, ställer fram dalahästen, sätter på Kramgoa låtar 24, hissar fanan och höjer våra glas ändå.

För det andra (och detta är kanske kanske en allvarligare aspekt av det hela) har vi givit upp hänryckningen. Ja, pingst är just hänryckningens och miraklenas tid. Annandag pingst tas bort och därmed förkortar vi hänryckningen. Lite som ett avbrutet samlag.

Grattis Svenskar! Det här var vi väl värda? Ha så kul på jobbet!

/Andreas

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag trodde att bytet av en helgdag som ingen vet anledningen till, (förutom religionsmagistrar) till en annan helgdag, som firas till minne av att man då för första gången åt karlgustafbakelser, (har jag för mig), endast beror på att staten ska kunna tjäna några kronor de åren 6:e juni hamnar på en lördag eller söndag.

Anonym sa...

Tja, det är också en teori... Personligen tror jag mer att det handlar om dansbandsnazism och religionsförakt. ;)

Anonym sa...

Nej, men om inte Christer Sjögren och Vikingarna spelat in Kramgoa låtar-serien så hade du varit ledig idag...