tisdag, januari 11, 2005

Vardagsekonomiska tips



Nytt år innebär inte bara ny kalender utan också oanade möjligheter till ekonomisk planering, skattetekniska avdrag, ja kort sagt ett ekonomiskt korrekt liv. Jag vill bara i korthet dela med mig av de ekonomiska insikter jag förvärvat genom år av studier och sekunder av tankeverksamhet.

1. Satsa på oetiska fonder. Etiska fonder går som bekant aldrig bra. Vi vet att porr och våld säljer bättre än regnskogsplanteringar och gröna svanen-tvålar.

2. Satsa på Ryssland. I enighet med punkt 1 är Ryssland fortfarande ett bra fondland. Ryska maffian breder ut sig allt mer. Snart har de lyckats i sin strävan att skapa den perfekta liberala marknadsekonomin.

3. Satsa på Asien. Som en konsekvens av den fruktansvärda tragedin i Asien har biståndsviljan flyttats från mindre mediepopulära platser som Afrika och Sydamerika. Det innebär att man kommer att ge mycket bistånd till Asien framöver. Pengarna kommer att användas för att bygga upp det förstörda och nya verksamheter. Asiens ekonomi kommer att blomstra och därmed kommer också Asien-fonder att få ett uppsving.

4. Starta företag och dra av momsen. Det gör Hanif.

/Andreas

Inga kommentarer: