tisdag, september 16, 2008

RAPSODY IN COCK



För några år sedan begav sig Filip och Fredrik, TV:s söta tokstollar, till Los Angeles för att spela in en porrfilm som sändes på svensk TV. De kallade den för Rapsody in Cock och scenariot i filmen var att Robert Wells hade samlag med Sofia Kjellgren. En otroligt lustig idé i idévärlden, ganska osmakligt i verkligheten.

För en herrans massa år, på den tiden ryska U-båtar hamnade på fel kurs, sa Tomas Bodströms pappa något riktigt dumt. Han sa någonting i stil med att ”Sverige är neutralt men alla vet egentligen vilken sida vi håller på”. Han hade rätt, men man får inte säga så. Säger man så blir man deporterad till Norge.

Med detta hot ovanför mitt huvud skall jag ändå be dig som läsare att hålla pappa Bodströms ord i huvudet och jag vill också be dig att reflektera över fenomenet Rapsody in Cock.

Allt det här är nämligen löjligt aktuellt just nu. Robert Wells folkhemsglamourkoncept har visat sitt rätta ansikte och ansiktet är förbluffande nog än mer fasansfullt än någonting Filip och Fredrik skulle kunna skoja ihop med moralknappen avstängd.

En barnflicka säger sig ha blivit utsatt för en våldtäkt utförd av en chilensk vokalist och i kulisserna sitter Tomas Bodström, offrets juridiska ombud, och vi tänker alla precis samma sak som Tomas pappa gjorde en gång i tiden. Vi är neutrala tills dom fallit men alla vet att han är skyldig.

Själv har jag roat mig (roa är fel ord) med att läsa rapporterna från rättegången flitigt och det känns högst osannolikt att Toto Beltran inte är skyldig och det känns högst osannolikt att han inte kommer att dömas för våldtäkt på den 18-åriga barnflickan. Kanske kommer han också att dömas för de övergrepp han anklagas för gentemot en 6-årig flicka.

På ena sidan i rättegången finner man artister som plötsligt tar bladet ifrån munnen och stöttar barnflickans berättelse, på andra sidan finner man Robert Wells, dennes turnéledare och pianofånet Anders Berglund. Det finns en avgörande skillnad mellan de två grupperna och den heter pengar och en viss dos pianofåneri.

Robert Wells vet att hans guldkalv är på väg att transformeras till Rapsody in Cock och han vet att det här kan innebära slutet för hela konceptet, inte därför att han aktivt begått någon kriminell handling utan därför att han begått en moraliskt förkastlig handling genom att förtiga en våldtäkt i syfte att inte förstöra good business. För det är givetvis vad som hänt. Tomas Bodströms klarsynte pappa hade sagt det rakt ut, sonen väljer att insinuera det genom kloka frågor i rättssalen.

Det mest skrämmande i hela den här soppan är att den som kanske fått betala hårdast för karriärtörstande artisters och profithungriga pianoboogierockares moraliska svek kan vara en 6-årig flicka. De påstådda övergreppen mot henne ägde rum efter Tito Beltrans eskapader på Rapsody in Rock-turnén. Genom den tystnad man valde för att skydda sina pengar kan man också ha möjliggjort ett övergrepp på ett litet barn. Tänk på det nästa gång du bokar biljetter till en härlig kväll med Robert Wells och Anders Berglund.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Himla bra krönika Onkel, men jag tror inte han blir dömd. Det är hovrätt nu.
Tror du Robban har legat med alla kvinnorna på bilden som du lagt in också?
Och tystat ner det?

Det borde nästa krönika handla om, tycker jag. Ser fram emot detta!

Andreas sa...

I det sistnämna fallet är det mer troligt kvinnorna som tystat ner det. En krönika bör givetvis skrivas om saken. Låt mig få återkomma.

Hovrätt eller inte... jag tror faktiskt på en fällande dom. Vi får se vem som får rätt. Troligen du, jag är alltför naivt positiv till att vi skulle ha en fungerande rättsstat.

Anonym sa...

Det är så roligt att se att du är tillbaka! Skriv på nu! Förresten, jag, Malin och kanske Anna ska försöka komma på din/er spelning på Mosebacke 30 oktober :). Tror också han är skyldig förresten (Tito) - men tro ska man antagligen göra i kyrkan... Ha det!

Andreas sa...

Ja, jag skall försöka skriva lite nu igen... En i veckan skall man väl klara av i alla fall. Det är ju så roligt när man väl börjar.

Jättekul om ni kommer den 30:e!!! Vet inte riktigt själv ännu i vilken skepnad spelningen blir. Antingen blir det fullt ställ eller akustiskt på några man bara... Vi får se.