tisdag, oktober 10, 2006

Att stjäla tillbaks tiden



Om det här blogginlägget hade varit ett teaterstycke istället så hade det kanske hetat Momo. Då hade Niklas Hjulström regiserat och så hade några skådespelare använt sitt så kallade magstöd.

Nu är det här ingen teater och det tackar jag gudarna för. Teatern har nog av sin egen plåga.

Vad jag vill fästa er uppmärksamhet på denna dag är de tidstjuvar som opererar fritt i samhället och jag tänker då givetvis på alla SIFO-undersökare, telefonterrorister, forumulärutfrågare och så vidare.

Av någon anledning har beslutsfattare och pengadyrkare fått för sig att allt går att mäta och de har fått för sig att du och jag vill hjälpa till.

Vi skall ISO-standardisera, kvalitetssäkra, rita stapeldiagram och svara på frågor som är så korkade att de inte kan vara konstruerade av dagisbarn. Detta utgör sedan underlag för hur vi bygger Sverige och hur kapitalisterna skall bete sig för att lättast lura av oss våra pengar.

Säg nej.

Svara inte på en enda enkät till. Låt det inte spela någon roll vem det är som frågar. Eller låt dina dagisbarn prata med telefonförsäljare och utfrågare, sätt kryss mellan rutorna i SOM-institutets frågeformulär. Kort uttryckt: Ta tillbaks den tid som stjäls.

Vi har begränsat med tid här på jorden. Det finns bättre sätt att använda den på än att ge efter för dem som menar att existensen går att fånga på rutat papper.

/Andreas

Inga kommentarer: